Συνέντευξη με τους Γιώργο Κεχαγιά και Νίκο Πετρόπουλο λίγο πριν το Ακρόπολις

Λίγο πριν την πανηγυρική εκκίνηση του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις, το αγαπημένο ελληνικό πλήρωμα απάντησε στις ερωτήσεις που θέσαμε. Εμείς θα ευχηθούμε στον Γιώργο και το Νικόλα καλή επιτυχία και ασφαλή αγώνα!

Γιώργο, το φετινό ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις σε βρίσκει με διαφορετικό από πέρσι αγωνιστικό. Που διαφέρει πρακτικά το νέο Skoda Fabia Rally2 RS από το παλαιότερο Fabia Rally2 evo;

Γ.Κ.: «Η μεγάλη διαφορά του συγκεκριμένου αυτοκινήτου είναι η ανάρτηση καθώς περνά τα δύσκολα σημεία του οδοστρώματος πολύ πιο ομαλά. Διαφορά σε δύναμη ή κάτι άλλο δεν υπάρχει εκτός από την εξωτερική εμφάνιση».


Γιώργο, πρόσφατα δοκιμάσατε μαζί με το Νίκο για πρώτη φορά το Fabia Rally2 RS στην ορεινή Κορινθία. Πιστεύεις ότι είσαι έτοιμος να επαναλάβεις το επίτευγμα του 2021, του πρώτου Έλληνα οδηγού στο Ακρόπολις;

Γ.Κ.: «Αυτό είναι δύσκολο να στο απαντήσω. Δεν γνωρίζεις τι πρόκειται να συμβεί σε έναν τέτοιο αγώνα. Μην ξεχνάμε ακόμη και οι οδηγοί του Παγκοσμίου την έχουν «πατήσει» στα ελληνικά χώματα. Για να έχεις μία επιτυχία στο ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις, πρέπει να έχεις στρατηγική και τύχη. Όσον αφορά τώρα την προετοιμασία μας είμαστε σε πάρα πολύ καλό επίπεδο με το νέο μας αυτοκίνητο». 


Νίκο, είσαι στο bucket από το 1977, όντας ένας από τους σπουδαιότερους Έλληνες συνοδηγούς Ράλλυ. Έχεις τρέξει με τα μεγαλύτερα ονόματα, από τον Γιάννη Παπαδημητρίου έως και τον Πάνο Χατζητσοπάνη. Με ποιον οδηγό πιστεύεις ότι ταίριαξες περισσότερο; Με ποιον είχες την καλύτερη οδηγική χημεία; Με ποιον είχες τις περισσότερες διαφωνίες;

Ν.Π.: «Με όλους τους οδηγούς ταιριάζω καθώς προσπαθώ να προσαρμόζομαι στον κάθε έναν από αυτούς. Όλοι τους είναι διαφορετικοί οπότε δεν μπορώ να ξεχωρίσω κάποιον».


Νίκο, ποια είναι η ομορφότερη στιγμή που θυμάσαι μέσα στο αγωνιστικό καθ’ όλη την καριέρα σου; Και ποια είναι η δυσκολότερη, αυτή που θα ήθελες να ξεχάσεις;

Ν.Π.: «Η καλύτερη ήταν αυτή με τον Πάνο Χατζητσοπάνη με τα τρία συνεχόμενα Πρωταθλήματα όπου εκείνες τις χρονιές λάμβαναν μέρος όλα τα μεγάλα ονόματα του μηχανοκίνητου αθλητισμού της χώρας μας. Επίσης το 2000 ήταν μία πολύ καλή χρονιά για εμένα καθώς με τον Γιάννη Παπαδημητρίου ακολουθήσαμε όλο το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ και τερματίσαμε πρώτοι Έλληνες και 9οι γενικές στο Ράλλυ Ακρόπολις με σπουδαίο συναγωνισμό. Γενικότερα το άθλημα μας έχει και καλές και κακές στιγμές».


Γιώργο, είσαι Πρωταθλητής σε διάφορες μορφές motorsport από μικρή ηλικία. Ταχύτητα, Αναβάσεις, Ράλλυ. Ποιος είναι ο αγαπημένος σου θεσμός;

Γ.Κ.: «Αναμφίβολα το Ράλλυ. Αν και άργησα να το καταλάβω. Το 2017 ξεκινήσαμε δειλά δειλά χωρίς να έχουμε μεγάλη εμπειρία. Το 2018 ξεκινήσαμε με τις σωστές προϋποθέσεις και από το τότε δεν μπορώ να το βγάλω από την καρδιά μου».


Γιώργο, τι προτιμάς; Πρωταθλητής Ράλλυ Ελλάδας για ακόμη μία φορά ή 1ο ελληνικό πλήρωμα στο φετινό Ακρόπολις;

Γ.Κ.: «Και τα δύο θα ήταν υπέροχο να συμβούν ξανά καθώς στο παρελθόν τα έχω πετύχει και τα δύο. Τώρα επικεντρωνόμαστε στο ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις».


Το φετινό ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις διαφέρει από τα προηγούμενα καθώς οι ειδικές του είναι σχετικά απομακρυσμένες μεταξύ τους, ιδιαίτερα το Σάββατο. Είστε υπέρ αυτού του «φορμά» ή θα προτιμούσατε ένα περισσότερο «μαζεμένο» αγώνα σε Φθιώτιδα και Φωκίδα όπως στο πρόσφατο παρελθόν;

Γ.Κ.: «Κάθε χρονιά ο αγώνας έχει τη δική του ιδιαιτερότητα. Φέτος το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις είναι πιο σκληρό και πιο μεγάλο. Θα είναι δύσκολος αλλά αυτή είναι η γοητεία και η αύρα του αγώνα».

Ν.Π.: «Η οργάνωση προσπαθεί κάθε χρόνο για να φέρει κάτι καινούργιο στον αγώνα και αυτό είναι ευπρόσδεκτο από όλους. Ο αγώνας είναι μεγάλος και «πονηρός» αλλά αυτό είναι κάτι που μας αρέσει». 


Είστε σε μία αγωνιστική ομάδα, την On Sale Rally Team, μαζί με άλλα δύο πληρώματα. Λειτουργείτε ανταγωνιστικά εντός ομάδας; Συνεργάζεστε μεταξύ σας ανταλλάσσοντας πληροφορίες για τις ειδικές και το αυτοκίνητο ή λειτουργείτε αυτόνομα σαν πληρώματα;

Γ.Κ.: «Σε καμία των περιπτώσεων δεν λειτουργούμε ανταγωνιστικά. Βοηθάμε ο ένας τον άλλον και έχουμε δέσει από την πρώτη στιγμή. Είναι πολύ ιδιαίτερο να είσαι σε μία ομάδα σαν την On Sale Rally Team καθώς είμαστε οικογένεια».

Ν.Π.: «Η λέξη ομάδα τα λέει όλα. Γνωριζόμαστε πολλά χρόνια και εκτιμούμε ο ένας τον άλλον οπότε το να βρισκόμαστε στην ίδια ομάδα είναι κάτι μοναδικό».

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη