Ο Taka Katsuta πήρε το shakedown στο ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις

Ζέστη, σκόνη και πέτρες χαρακτήρισαν το σημερινό shakedown του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις. Η ειδική διαδρομή της Λυγαριάς, λίγο έξω από τη Λαμία, στάθηκε αντάξια του ονόματος του Ακρόπολις. Η επιφάνεια ήταν αρκούντως σκληρή με πολλές "φυτεμένες" πέτρε.19ς που καθώς περνούσαν τα πρώτα αγωνιστικά τις έβγαλαν στην επιφάνεια.

Η "πούδρα" του οδοστρώματος έφυγε γρήγορα και αποκαλύπτοντας το...Ακρόπολις.

Έτσι στη δύσκολα αυτή δοκιμασία νικητής αναδείχτηκε ο Takamoto Katsuta με Toyota Yaris Rally1. Στο 2ο πέρασμά του, που όντως μας ξεσήκωσε, έθεσε το πήχη ψηλά καθώς στα 3.63 χλμ της ειδικής πέτυχε το καλύτερο χρόνο. Σε δηλώσεις του ο Ιάπωνας αρκέστηκε να πει πως "απλώς θέλει να επιβιώσει" στο Ακρόπολις και τίποτα περισσότερο.

Ακολούθησε ο Ott Tanak με Hyundai i20N Rally1 με τον Dani Sordo να κάνει το 2-3 για τους Κορεάτες. Ακολούθησε ο διεκδικητής του πρωταθλήματος Thierry Neuville ενώ πέμπτος ήρθε ο Adrien Fourmaux με Ford Puma Rally1 της Msport με τους Munster, Ogier, Evans και Σερδερίδη να ακολουθούν σε πιο αργό ρυθμό.

Σε δηλώσεις που έκανε αποκλειστικά στο Auto-News.gr ο Thierry Neuville και απατώντας στην ερώτηση μας πώς του φαίνεται η ιδέα της Super Special Stage στον Σείριο, ήταν αρκούντως σκληρός. Συγκεκριμένα, χαρακτήρισε ακατανόητη τη διεξαγωγή της στην Εθνική Οδό και οτι προφανώς πίεζαν οι χορηγοί προς αυτό. Επιπλέον, μας είπε πως είχε ενθουσιαστεί με την σούπερ ειδική στο ΟΑΚΑ και πως θα προτιμούσε κάτι τέτοιο. Πρόσθεσε οτι ακόμη και η πανηγυρική εκκίνηση που θα διεξαχθεί στο πάρκινγκ της ΠΕΛ είναι λάθος. 

Συνέχεια στο Ράλλυ Ακρόπολις με την εκκίνηση στη Λαμία στις 19.00 σήμερα το απόγευμα.

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη